Uvažene kolege,

Obaveštavamo vas da će se i ove godine od 03. do 05. Aprila 2020. godine u Hotelu, New City, Niš, Srbija, održati 7. Kongres Udruženja za Preventivnu Pedijatriju Srbije.

Kao i svake godine, to je prilika da steknemo važna profesionalna poznanstva i dopunimo svoja znanja o značaju i mogućnostima prevencije u detinjstvu.

Posebno nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da ćemo ove godine organizovati dve paralelne sesije; Domaću i Internacionalnu sa puno aktuelnih tema koje do sada nisu bile zastupljene na prethodnim kongresima.

Takođe nastavljamo i kontinuitet organizovanja radionica u sklopu Kongresa, a tema ovogodišnje radionice je “Uvod u Meta-analizu”, danas sve popularniju metodu u naučnim medicinskim istraživanjima.

Msilimo da će vam biti interesantan i okrugli sto koji je posebno akreditivan na temu “Nove i stare indikacije za davanje probiotika. Da li su svi probiotici isti“.

Za učesnike kongresa iz inostranstva smo u saradnji sa turističkom agencijom Barcino Tours (nosilac prestižne nagrade GRAND PRIX – BUSINESS SUMMIT 2019 za najbolju turističku agenciju Zapadnog Balkana) organizovali petodnevni arnžaman “Najbolje od Srbije” Vidi program a za sve dodatne informacije kontaktirajte broj.

Grad Niš je rodno mesto čuvenog rimskog cara Konstantina Velikog poznatom najviše po tome što je prihvatio hrišćanstvo obezbedivši mu položaj svetske religije i time promenio tok istorije.

Nadamo se da će ideja o preventivnoj pedijatriji koja se prvi put rodila u Nišu, na pozitivan način promeniti način razmišljanja sadašnje i budućih generacija lekara koji rade sa decom i naći svoje zasluženo mesto u medicini.

I na kraju, ako je “Dete otac Čoveka”, ovo je još jedna istinska prilika za sve nas da mu stečenim znanjem na kongresu pomognemo da odsanja što lepše snove i odraste u što zdravijeg i srećnijeg pojedinca.

S poštovanjem
Organizacioni odbor UPPS

http://kongres2020.preventivnapedijatrija.rs/