DANI UNIVERZITETSKE DEČJE KLINIKE 2018

Poštovane koleginice i kolege,

 

Ispred  Organizacionog odbora i zaposlenih u Univerzitetskoj dečjoj klinici velika mi je čast da vas pozovem na tradicionalni godišnji stručni skup Dani Univerzitetske dečje klinike.

Ovogodišnji program za lekare održaće se 8. i 9. novembra 2018. godine u Sava centru. Osnovni program za lekare je baziran na preporukama, kontroverzama i brojnim novinama uvedenim u pedijatrijsku i hiruršku kliničku praksu. Posebnu pažnju ove godine poklanjamo preventivnoj pedijatriji i imaćemo izuzetno zadovoljstvo da na tu temu diskutujemo i sa dr Angelom Karaskom, predsednikom Evropske konfederacije pedijatara primarne zdravstvene zaštite.  Pored glavnog stručnog programa kongresa za lekare akreditovali smo i četiri radionice. Svaki učesnik se može prijaviti za najviše dve od četiri radionice koje kroz interaktivan pristup nude unapređenje praktičnih veština.

Dani medicinskih sestara i tehničara biće održani 07. novembra  2018. u Amfiteatru Univerzitetske dečje klinike. Za medicinske sestre i tehničare i ove godine smo pripremili mnoštvo aktuelnih tema, koje će nam predstaviti vrsni stručnjaci, a govorićemo i o usko specifičnim temama iz oblasti zdravstvene nege.  U sklopu Dana Univerzitetske dečje klinike biće održan i kurs za medicinske sestre i tehničare  na temu „Transport vitalno ugroženog deteta“.

Uvereni smo da su za dalji razvoj dečje medicine ključni kontinuirano učenje i razmena znanja i iskustava dečjih lekara i medicinskih sestara iz cele zemlje, a i šire.

Unapred se radujemo novom druženju u novembru.

Srdačno,

doc. dr Siniša Dučić

v.d. direktora  Univerzitetske dečje klinike

 

*Više informacija na za http://tirsova.rs/lat/dani-univerzitetske-decje-klinike-2018/