Drage kolegice i kolege,

Dobro došli na službenu stranicu Udruženja pedijatara u BiH, koje okuplja pedijatre kojima je dobrobit djece u srcu i profesiji. Drage kolege hvala vam što svakodnevno predanim rado, znanjem i bogatim iskustvom čuvate optimalnim fizičko, mentalno i socijalno zdravlje kao i blagostanje djece u Bosni i Hercegovini.

Srdačno vas pozdravljam i zahvaljujem na povjerenju koje ste mi tajnim glasanjem u Sarajevu omogućili da postanem treći predsjednik Udruženja pedijatara, što je velika čast ali i odgovornost. Zahvaljujem i mojim predhodnicima što su sačuvali Udruženje pedijatara u BiH i onda kada se činilo nemogućim. Iskreno se zahvaljujem svim svojim kolegama koji su mi davali podršku, poticali me svojim sugestijama i kritikama, svim svojim saradnicima koji su mi svojom stručnošću i profesionalnošću pomogli oko preregistracije Udruženja u skladu sa važećim zakonskim aktima.

Poštovane kolege hvala vam na strpljenju koje ste pokazali ovu godinu dana čekajući da Udruženje počne sa radom. Dozvolite mi da se prisjetimo kako je sve počelo; kao što znate nakon prve registracije Udruženja u Sarajevu i isteka registracije uslijedile su dugotrajne administrativne aktivnosti u Mostaru te je Udruženje ponovno registrovano 25. maja 2006. godine u Ministarstvu pravde BiH, i od tada ima pravo da djeluje na cijelom teritoriju BiH. Dosta slična situacija se desila i pri ovoj registraciji jer je došlo do zakonskih promjena. Nakon izborne skupštine koja je održana u Sarajevu 2016. godine kada je tajnim glasanjem izabrano novo rukovodstvo, do danas su trajale aktivnosti na preregistraciji Udruženja, saglasno zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o udruženjima i fondacijama BiH (sl. Glasnik BiH br 94/16) , koji je objavljen u decembru 2016.godine.

Drage kolege, nadam se da ćete prepoznati Udruženje pedijatara u BiH kao svoje i da ćemo imati dobru saradnju. U ovim teškim godinama za pedijare i pedijatriju neozbiljno je davati neka obećanja, ali spremna sam da uložim maksimalne napore, svoj entuzijazam, trud, znanje i iskustvo za dobrobit svih nas, a prvenstveno djece. Isto očekujem i od vas jer samo jedinstveni i sa puno razumijevanja za svakog člana naše male zajednice možemo nešto postići. Slobodno mi se obratite idejama, prijedlozima, ali i kritikama i problemima.

Sa željom da unaprijedimo zdravlje djece i poboljšamo naš status srdačno vas pozdravljam i želim nam svima mnogo privatne i profesionalne sreće.

Vaša predsjednica  Fahrija Skokić

Broj mobitela 061152351

Mail: fskokic@hotmail.com

Za one koji me ne znaju kratka biografija u prilogu.

Biografija